Nyheter
Open Search & Language Switcher

Mars 2015: Haglöf Sweden stärker sin ledande position inom skog- och fältmätning med nya MD II - en smart klave med snabb kommunikation och modern teknik.

Produkt- och systemutvecklare Haglöf Sweden AB släpper en ny hybridklave MD II (Mantax Digitech II). MD II har utvecklats för att fylla behovet av en snabb, enkel och lättanvänd digitalklave med moderna kommunikationsmöjligheter. Insamlad data på träddiametrar, trädslag och höjder från Haglöf Swedens proffsmätare Vertex IV eller VL5/L5 instrument överförs och läses med kommunikationsmjukvaran MD II Com PC. Mätresultat kan också skickas genom inbyggd Bluetooth® till handdatorer och läsas med appen MD II Com för Android-enheter i mobiltelefon eller surfplatta.

MDII840x550

Självklart kan insamlad data även lagras direkt i MD II som rymmer tiotusentals träd i ett icke-flyktigt minne.

MD II väger ca 900 gram, är helt fältanpassad med tätad elektronik och display, har en lättmanövrerad tangentsats med fem knappar och ett kraftigt instrumenthus i väl synlig orange färg i slagtålig och förstärkt plastmaterial. Datordelen kan enkelt monteras av från mätskalan och tas med i fickan. Mätskalan finns i flera längder och med tydliga och hållbara skaltryck och Haglöfs patenterade fällbara skänklar i en smidig och smal form för att komma åt vid trånga mätställen.

MD II -klaven är ett prisvärt och bra komplement till handdatorer och system för skogsskötsel. För tidigare användare av föregångaren Mantax Digitech blir övergången till den nya MD II modellen smidig, eftersom MD II kan ställas in i dataformatet ”Digitech mode” vardenafil canada pharmacy. Leveranser av den nya klaven beräknas börja under senare delen av mars 2015.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Sweden® utvecklar och tillverkar mätsystem med hög kvalitet för användning över hela världen. Vårt fokus är den professionella fältmätarens behov av utrustning. Förutom vårt sortiment av tillväxtborrar i olika modeller och storlekar - som faktiskt är världens största - tillverkar vi diameterklavar, höjdmätare, avståndsmätare och andra instrument och hela system för kontrollmätningar i skog och fält. Patenterad teknik, lång erfarenhet och upptäckarvilja är några nycklar till varför Haglöf Sweden® blivit ett internationellt respekterat och välkänt varumärke. Våra produkter görs i små serier av våra kunniga utvecklings- och produktionsteam. Vi kvalitetssäkrar med hjälp av skarpa test i verklig användarmiljö och jobbar alltid nära skogisar, industriproffs, forskare, användare och leverantörer. 2013 firade Haglöf Sweden 70 år som instrumenttillverkare. Företaget ägs och drivs av familjen Haglöf och ligger i Långsele, nära stora skogstillgångar och processindustrier i Sveriges mesta exportlän, Västernorrland.